Introduktion til geocaching – skattejagt for hele familien

Nyhedskategori NATUR | 0

Geocaching er en form for skattejagt, hvor man pba. koordinator finder frem til skjulte “skatte” i naturen. Alt man har brug for er en håndholdt GPS-modtager, en smartphone med geocaching-app e.l., så er man klar til at tage på skattejagt.

”Skatten” består af en cache (en æske), hvori der ligger en log-bog og små ”byttegaver” (en mønt, legetøjsfigur e.l.). Når du finder en cache, så skriv dig ind i log-bogen. Man må gerne bytte en ”gave” ved at efterlade en anden i stedet for. Dvs: Tag noget – og efterlad noget! Og husk altid at gemme cachen præcis, som du fandt den!

Geocaching er en go’ måde at gå på opdagelse steder, man måske ellers aldrig ville have besøgt. Jagten efter skatten er ofte den største del af fornøjelsen. En GPS-modtager kan hjælpe dig til at komme tæt på cachen, men at finde den kan straks være sværere.

Når du vender hjem fra geocaching-turen, så besøg igen cachens webside på nettet, og rapporter dit fund – så du kan dele oplevelsen med andre. Og måske har du selv lyst til at udlægge nye cacher i dit lokalområde eller på rejsen – og så lægge ledetråde ud til andre?

Der findes flere go’e websider, hvor man kan registrere sig, få tips og tricks samt downloade beskrivelser og positioner direkte til sin GPS-modtager (papirløs geocaching), bl.a. geocaching.dk, geocaching.com (engelsk) og OpenCaching.com.

Kom og vær med på naturklubtur ved Asserbo Slotsruin 03.12.: Geocaching med et strejf af jul. Familiehygge for store og små!